Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
WB14037 GERTIE MORSSINKHOF FINAL

Morssinkhof - Rymoplast, the art of plastic recycling

Morssinkhof - Rymoplast heeft als recycler een leidende rol in de Europese kunststofverwerkende industrie. Het familiebedrijf heeft intussen meer dan vijftig jaar historie in recycling van plastic uitval- en afvalstromen. Wij bedienen de Europese markt variërend van kleine bedrijven in de kunststofverwerkende industrie tot ’s werelds grootste multinationals.

Onze groep heeft 10 vestigingen in Europa, met elk haar specifieke activiteiten. Wij kopen goed gesorteerde post-consumer kunststof uitval- en afvalstromen van inzamelsystemen en schone industriële afvallen van de kunststofverwerkende industrie. Deze uitvallen worden gerecycled tot hoogwaardige grondstoffen voor een internationale klantenkring, van kleine kunststofverwerkende bedrijven tot ‘s werelds grootste multinationals. De hoofdactiviteiten richten zich op de recycling van vier kunststofsoorten: HDPE, LDPE, PET en PP.

Als partner voor kunststofrecycling werken we samen met organisaties om haar kunststof kringlopen te optimaliseren. Als leverancier van hoogwaardig herwonnen grondstoffen stellen wij producenten in staat om duurzamere kunststof producten en verpakkingen te produceren.

Het bedrijf vindt zijn oorsprong in 1960, Gertie Morssinkhof en zijn broer Jan Morssinkhof starten samen het bedrijf Gebr. Morssinkhof in Vorden. In die tijd stond de regio bekend om de vele werkgelegenheid in de textielindustrie, Gebr. Morssinkhof werkte voor grote spelers die actief waren in deze industrie. In de zestiger jaren kwam Gertie ook in contact met een nieuw opkomende industrie, de vervaardiging van producten uit plastic. In deze industrie zag Gertie zoveel uitdaging dat hij er voor koos om zich hier verder op te richten. Na een korte opstart in Zieuwent, vestigde Gertie zich in Lichtenvoorde.

Toen de eerste oliecrisis plaatsvond begin 1970, ontwikkelde Gertie het idee om plastics te gaan recyclen. Vanaf dat moment is Gertie een belangrijke pionier in de wereld van plasticrecycling. Vanaf de jaren '90 nemen zijn zonen Eric, Rolf en Stefan langzaam aan de fakkel over en laten het bedrijf uitgroeien tot een gerenommeerde Europese speler in de industrie. In de geest van Gertie zetten zij het bedrijf voort, waarbij waarden als creativiteit en samenwerking een prominente rol spelen in het bedrijf.

Vandaag de dag is onze marktbenadering nog altijd gebaseerd op de grondbeginselen van oprichter Gertie Morssinkhof:

"De herverwerking van kunststof tot een hoogwaardig herwonnen grondstof is alleen dan ecologisch verantwoord als de aanvoer in voldoende hoeveelheid en kwaliteit aanwezig is en tegelijkertijd de geproduceerde herwonnen grondstof voldoende toepassingsmogelijkheden heeft".

Ingka Investments (IKEA) is sinds 2017 minderheidsaandeelhouder in Morssinkhof - Rymoplast. De participatie van Ingka Investments is niet alleen een strategische financiële investering in een groeiende industrie, maar ook de ondersteuning van een sector die bijdraagt aan het bouwen van een duurzame toekomst.

Kernwaarden morssinkhof v2 2
Strategie en kernwaarden

Missie en visie

Vision: “Contribute to a cleaner and more sustainable environment by optimizing the usage of raw materials in plastic consumption.”

Mission: “Supplying high-quality recyclates to our international clients, consisting of plastic processors and final consumers, to support the circular economy.”

Strategy: “Focus on closed loop recycling driven by innovation and creating new partnerships.”

Core Values: “Creativity, Courage, Common Sense, Cooperation.”