Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
WB10050 AV 6 DEF

HDPE - PP - PET

De productgroep Rigids bestaat uit drie polymeersoorten: High Density Polyethyleen (HDPE), Polypropyleen (PP) en Polyethyleentereftalaat (PET) .

EPS rode paprika
Extrusie - Spuitgiet - Blowmoulding

HDPE

Morssinkhof - Rymoplast levert homogeen maalgoed, op maat gemaakte mixen en op klantspecificatie geproduceerde regranulaten voor spuitgiet- en extrusietoepassingen. Morssinkhof - Rymoplast is al tientallen jaren hofleverancier van herwonnen grondstoffen voor de productie van kratten, pallets, buizen en platen. Door een combinatie van inventiviteit, gedeelde kennis met onze partners en gedegen onderzoek zijn wij in staat om, in specifieke gevallen, een rHDPE te produceren dat geschikt is voor de productie van HDPE kratten welke in contact komen met levensmiddelen.

Naast de genoemde toepassingen biedt Morssinkhof - Rymoplast ook rHDPE blowmoulding regranulaten, onder de productnaam MOTHYLENE® voor de productie van flessen. Deze regranulaten worden geproduceerd op basis van voorgesorteerde verpakkingen afkomstig van huishoudens.

Spuitgiet

PP

Morssinkhof - Rymoplast levert maalgoed en regranulaat, bekend onder de naam MOPRYLENE®, gespecificeerd op kleur, MFI, stijfheid en slagvastheid. Enkele maalgoed en regranulaat varianten zijn zelfs geschikt om in te zetten voor de productie van levensmiddelenverpakkingen. Door intensieve homogenisatie en inzet van de modernste compoundeertechniek verstaan wij de kunst van levering van constante kwaliteit.

U heeft bij Morssinkhof - Rymoplast zowel de mogelijkheid om te kiezen voor regranulaten gebaseerd op post-industriële bronnen, als regranulaten die volledig geproduceerd zijn uit post-consumer polypropyleen.

1758041624 PP JARS COSMETICS
Coca Cola Visual V4 kopie
Spuitgiet

PET

Morssinkhof - Rymoplast is al vele jaren een bekende speler in de Europese markt met de productie van MOPET, een rPET geschikt voor het vervaardigen van verpakkingen van levensmiddelen. Om een food approved rPET te kunnen produceren zijn zorgvuldig geselecteerde inputmaterialen nodig, waarvan statiegeldsystemen in Europa de voornaamste bron zijn. Uitsluitend met een gedegen systeem voor inzameling en sortering kan binnen de huidige Europese wet- en regelgeving een foodgrade rPET worden geproduceerd.

Wij bieden u met het product MOPET de maatstaf in Europa voor food approved regranulaat. De MOPET typen MOPET-A, MOPET-Clear en MOPET-Green kunnen indien gewenst voor 100% ingezet worden voor de productie van transparante levensmiddelenverpakkingen: flessen en folie. MOPET voldoet aan de strengste regelgeving en is bovendien goedgekeurd door diverse vooraanstaande producenten van soft drinks en mineraal water. Met MOPET realiseert u een significante reductie van de CO₂-uitstoot, met behoud van het kwaliteitsniveau van virgin kunststoffen.

Naast MOPET produceren wij ook post-consumer PET flakes en voorzien onze klanten van post-industrieel PET maalgoed. Last but not least is Morssinkhof Rymoplast door een in Europa unieke combinatie van compoundering en nacondensatie in staat om PET granulaten te produceren welke naadloos aansluiten op de door u opgestelde specificaties van kleur, viscositeit en toevoeging van eventueel benodigde additieven.

Klik op de button om de Scientific Opinion van EFSA te bekijken.