Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Impressie Markrandstadt

Start bouwwerkzaamheden nieuwe fabriek Morssinkhof - Rymoplast in Markranstädt

Het Nederlandse Morssinkhof-Rymoplast, een leidende onderneming op het gebied van plasticrecycling, investeert in Markranstädt in een nieuwe productielocatie. Met een symbolische eerste spadesteek is het startschot gegeven voor de bouwactiviteiten.

Op een voormalige fabrieksterrein van Fehrer Automotive wordt in de komende maanden een nieuwe productiehal van 800 m2 met het bijbehorende silopark gebouwd. Hiervoor worden eerst twee bestaande gebouwen gesloopt, terwijl de overige gebouwen worden verbouwd. Voor de ontwikkeling, planning en bouw heeft Morssinkhof-Rymoplast het regionale ingenieursbureau Vollack in de arm genomen. In de nieuwe fabriek zal jaarlijks 40.000 ton PET-regranulaat worden geproduceerd, wat als grondstof ingezet zal worden voor de productie van nieuwe PET-flessen.

Raymond Nienhuis, projectmanager bij Morssinkhof Rymoplast: „De bouw van de nieuwe locatie in Markranstädt is een volgende mijlpaal in de geschiedenis van onze onderneming. De locatie is zeer geschikt voor onze activiteiten en het is dan ook de verwachting dat de productie al in de zomer van 2020 deels kan worden opgestart.“

Ulrich Henneke, partner bij Vollack in Schkeuditz benadrukt: “De nieuwe productiehal met bijbehorende silo’s wordt de blikvanger van de locatie. Het ontwerp van het gebouw is volledig toegesneden op het proces van Morssinkhof-Rymoplast, zodat de productie optimaal kan worden ingericht”.

De nieuwe productielocatie zal door de Duitse dochteronderneming MOPET GmbH worden bestuurd.