Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Luchtfoto Markrandstadt

Morssinkhof - Rymoplast bouwt een fabriek in Markranstädt voor PET recycling

Morssinkhof-Rymoplast bouwt een fabriek voor de verwerking van PET in Markranstädt, Landkreis Leipzig in de Duitse deelstaat Sachsen. Uit gerecyclede PET-grondstoffen wordt PET regranulaat geproduceerd, dat wordt ingezet voor productie van nieuwe flessen voor water en voor de soft drink-industrie. De locatie is een aanvulling op de bestaande PET-recyclingactiviteiten van Morssinkhof-Rymoplast in Nederland. De nieuwe verwerkingsfabriek zal jaarlijks 40.000 ton hoogwaardig gerecycled PET produceren en daarmee jaarlijks bijna 175.000 ton CO² vermijden.

Stefan Morssinkhof, directeur van Morssinkhof-Rymoplast: “Wij zijn al meer dan 60 jaar een belangrijk onderdeel van de keten van kunststofverwerkers die samen een gesloten kringloop realiseren. Morssinkhof-Rymoplast produceert al meer dan 20 jaar gerecycled PET-granulaat, dat volledig voor de productie van levensmiddelenverpakkingen kan worden ingezet. Diverse grote brand owners in de drankenindustrie vertrouwen op de hoge consistente kwaliteit rPET van Morssinkhof Rymoplast. Vanwege de toegenomen vraag naar gerecycled PET voor frisdrankflessen hebben wij besloten deze investering te doen. Met de bouw van deze nieuwe fabriek kunnen we onze capaciteit als groep verder uitbreiden en klanten in deze regio optimaal bedienen.”

Over Morssinkhof-Rymoplast

Sinds de opkomst van het gebruik van kunststoffen in de jaren zestig en zeventig is Morssinkhof-Rymoplast de pionier in plasticrecycling. De bedrijven die onderdeel zijn van de groep produceren circa 300.000 ton recyclaat en de groep is hiermee één van Europa’s grootste producenten van hoogwaardig herwonnen grondstoffen. Zij bedient de Europese markt, variërend van kleine bedrijven in de kunststofverwerkende industrie tot ’s werelds grootste multinationals.

Morssinkhof-Rymoplast is een vooraanstaand leverancier van maalgoed, regranulaat en compounds en tevens een betrouwbare afnemer van gesorteerde post-consumer en post-industriële kunststofstromen.

Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer Raymond Nienhuis.

mopet-gmbh@morssinkhofplastics.nl